bijenvereniging bakel
  • klaverbloem2
  • bij
  • bij2
  • klaverbloem
  • bij3
  • bloem
  • bij4
  • bloem2
bijenvereniging bakel

Evenementen

Opening Kruidentuin op Landgoed Bakel

De Stichting GBKN (Gemert-Bakel Kruidentuin van Nederland) promoot het gebruik van kruiden in onze gemeente door het aanleggen van kruidentuinen, veelal voor educatieve doeleinden. Zij financieren dit door het verhuren van kruidenbakken aan middenstanders of particulieren.

Dit jaar heeft de Stichting GBKN Landgoed Bakel uitgekozen voor de realisatie van een nieuwe kruidentuin. Deze is aangelegd door kwekerij Van der Zanden uit Bakel. De kruidentuin zal vrij toegankelijk zijn voor de bewoners op het Landgoed alsmede voor de bezoekers van het park, en zal worden onderhouden door vrijwilligers van de werkgroep “Bospark Bakel”. De kruiden mogen gedoseerd geknipt worden voor eigen gebruik.

Om de realisatie van deze nieuwe kruidentuin te vieren zal deze officieel worden geopend door Hans Beks, voorzitter van de Stichting GBKN, op maandag 17 april (tweede Paasdag) om 11.00 uur, samen met een bewoner van De Zorgboog.

U vindt de kruidentuin achter het gebouw van Sint Jozefsheil (volg de borden TBC huisje). Er zal door de werkgroep “Bospark Bakel” een glaasje kruidenthee worden aangeboden dankzij de Tuinen van VELT-Gemert, met honing van bijenvereniging Klaverbloem Bakel.

Bent u toch op het park, loop dan ook even langs de overige al gerealiseerde projecten. Met name willen wij aandacht vragen voor de recent geplaatste Lange Juffer, een uniek merkteken in het landschap. Deze Lange Juffer diende hier als meetpunt in de driehoeksmeting in 1811, en het hieruit ontstane kadaster werd onder Napoleon gebruikt om belasting te gaan innen. Deze is als eerste in Nederland gereconstrueerd mede dankzij de input en medewerking van de Heemkundekring Bakel en Milheeze, en met de hulp van Senzer.

Landgoed Bakel, een prachtig openbaar toegankelijk bosgebied met gevarieerde en interessante plekjes… voor elk-wat-wils.